Ondersteuning bij de STAP-regeling

Onze opleidingen krijgen gemiddeld een 9

Bij ons ben je geen nummer

De beste en NRTO-erkende opleiders

Home

Zo vergroot jij je kansen op de arbeidsmarkt! – deel 1

Zo vergroot jij je kansen op de arbeidsmarkt! – deel 1

De aldoor veranderende arbeidsmarkt brengt soms best wat uitdagingen met zich mee. Hoe voorkom je dat je steeds nét misgrijpt bij het solliciteren? Of hoe zorg je ervoor dat je binnen jouw huidige baan genoeg doorgroeimogelijkheden behoudt? Hieronder geven we je een aantal tips om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten!

Houd je ogen open voor kansrijke beroepen

Waar deuren sluiten, openen zich ook nieuwe deuren. En dat geldt ook voor beroepen. Waar beroepen verdwijnen, ontstaan er ook weer nieuwe beroepen. Denk maar aan het groeiende aantal data-analisten. Sterker nog, volgens het World Economic Forum (WEF)zullen 65% van de kinderen die vandaag naar de basisschool gaan, uiteindelijk een beroep gaan uitoefenen dat nu nog niet bestaat. Dus houd je ogen open voor dit soort nieuwe kansen en mogelijkheden. Misschien had jij nooit eerder overwogen om een ander carrièrepad te bewandelen, maar wie weet komt er wel een nieuwe kansrijke baan op jouw pad waar jouw hart sneller van gaat kloppen!

Zorg voor brede inzetbaarheid

Om jouw kansen op de arbeidsmarkt te vergroten, is het goed om breed inzetbaar te zijn! Een opleiding om bij te scholen, om te scholen of door te ontwikkelen kan daar uiteraard aan bijdragen. Het kan ervoor zorgen dat jouw profiel nét iets interessanter is dan dat van een andere sollicitant, je van meer vakgebieden kennis hebt en dus breder inzetbaar bent en je mogelijk in aanmerking komt voor meer functies.

Let wel op. Onderzoek goed of en welke opleidingen voor bepaalde functies nodig zijn. Zomaar klakkeloos een opleiding starten is zonde. Soms volstaat werkervaring namelijk ook al en is het niet noodzakelijk om extra scholingstrajecten te starten. Zoek dus goed uit welke opleiding(en) nodig zijn en maak de keuze zorgvuldig!

Waar liggen jouw interesses? Doe een carrièretest

Om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten, is het belangrijk om te weten waar je interesses liggen en voor welke functies jij eventueel open zou staan. Het is zonde als je met een tunnelvisie de arbeidsmarkt benadert, wanneer er mogelijk een breed scala aan beroepen jou op het lijf geschreven is. Een carrière- of beroepentest zou jou kunnen helpen om dit vast te stellen. Via Nationale Beroepengids en Randstad kun je bijvoorbeeld gratis een beroepskeuzetest invullen. 

Geplaatst in Inspiratie

Geschreven door Anne Rouschop

Content Marketeer Ontwikkelwijzer

Ook interessant…

Hoe ontdek ik mijn ambities?

Hoe ontdek ik mijn ambities?

Ben jij op zoek naar een andere baan, maar weet je niet zo goed wat je precies wil? Dan is het handig om na te gaan wat je ambitie is en waar je passie ligt. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. De Ontwikkelwijzer weet dat maar al te goed. Met het onderstaande plan...

Lees meer
Til jouw carrière naar een hoger niveau

Til jouw carrière naar een hoger niveau

Zit je bij je huidige baan op je plek, maar denk je dat er meer uit te halen valt? Of ben je helemaal uitgekeken en klaar voor een nieuwe baan? Blijf dan niet langer hangen, maar groei door! Blijven ontwikkelen is altijd goed én zorgt ervoor dat je jouw carrière naar...

Lees meer
Omscholen: wat moet je wel en niet doen?

Omscholen: wat moet je wel en niet doen?

Heb je het gevoel dat je jouw droom niet aan het najagen bent met je huidige baan? Biedt het werk je geen uitdaging meer? Of heb je simpelweg geen motivatie meer om voor je baan uit bed te komen? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe carrière! Omscholen...

Lees meer

Over de Ontwikkelwijzer

De opleiders van de Ontwikkelwijzer (onderdeel van de Eikk Onderwijsgroep) helpen jou bij het zetten van de volgende stap in de arbeidsmarkt. Lees de inspirerende verhalen van andere omscholers en doorstromers, bekijk de beschikbare trajecten en ontdek wat nodig is om jouw gewenste omscholings- of doorgroeitraject te starten met het STAP-budget.

Tot €1.000 scholingsbudget
Snel geregeld
Vergroot je baankansen
De beste en NRTO-erkende opleiders