Vijf signalen dat het tijd is voor een carrièreswitch

Een carrièreswitch is geen makkelijke beslissing. Ondanks dat je bij je huidige baan goed zit, twijfel je er misschien toch aan of het wel is wat je wil. Wanneer maak je nou zo’n keuze? Wij hebben de 5 signalen op een rijtje gezet waaraan jij kan merken dat het voor jou tijd is om die switch tóch te maken.

Geen motivatie om naar werk te gaan, collega’s waar je je aan ergert en aan het eind van de maand niet het salaris waar je van droomt? Als dit voor jou op een simpele dinsdagmiddag lijkt, is de kans groot dat we nieuws hebben voor je.

1. Word ik hier gelukkig van?

Kom je met tegenzin je bed uit? Tuurlijk, dat komt bij iedereen wel eens voor. Maar wanneer dit lange tijd aanhoudt, is het belangrijk om ermee aan de slag te gaan. Want op den duur ga je het merken op de werkvloer. De focus ligt ergens anders en dingen die je voorheen goed afgingen, gaan opeens moeizaam. Werken zonder plezier houd je niet lang vol. En moet je ook zeker niet willen. Herken je dit? Stel jezelf dan de vraag: word ik hier gelukkig van? Het antwoord op deze vraag helpt je verder.

2. Talentverspilling

Misschien mist wel de uitdaging in je baan. Of heb je het gevoel dat jouw vaardigheden niet meer van toepassing zijn bij de baan die je nu hebt. Er kunnen allerlei redenen zijn waardoor jouw talent niet tot zijn recht komt. En niets is zo demotiverend als niet doen waar je goed in bent. En buiten dat: het is zonde van jouw talent. Heb je het gevoel dat de dagen langzaam gaan en er niet genoeg meer te leren is? Dan is het tijd voor verandering.

3. De klik is er niet

Merk je dat de sfeer binnen het bedrijf jou belemmert tijdens de werkdagen? Een niet-zo-gezellige werksfeer is bepalender dan je denkt voor de productiviteit. Net zoals het ontbreken van de klik met je collega’s of het hebben van vraagtekens bij de werkwijze. Ze zijn enorm bepalend voor het verloop van de dag. Is dit herkenbaar? Dan is het misschien verstandig om op zoek te gaan naar een andere organisatie. De sfeer onderling heeft een grote invloed op de werkvloer. En dus ook op jouw werk. Zorg dat je ergens werkt waar je je op je gemak voelt.

4. Waar is mijn salaris?

Werkplezier, fijne collega’s en een goede sfeer. Het is allemaal heel belangrijk voor hoe jij je voelt op werk. Maar een ander belangrijk element is het salaris. Leg jij jouw ziel en zaligheid in de producten, maar staat daar tegenover een kleine beloning? Dan is de eerste stap die je mag en ook kán ondernemen een salarisverhoging aanvragen. Een lastig gesprek, maar wel een gesprek dat je mag voeren. Blijft de waardering nog uit? Dan kun je altijd op zoek gaan naar een andere werkplek.

5. Hart op de verkeerde plek

Merk je dat je passie toch ergens anders ligt? Heb je het gevoel dat je uit jouw huidige baan niet de voldoening haalt die je had verwacht? Ga dan op onderzoek uit waar die passie wél ligt. Het leven is te kort om te blijven hangen. Gun jezelf een kans om jouw dromen achterna te gaan en je hart te volgen. Een switch kan een grote stap zijn, maar wie niet waagt, wie niet wint. En de kans dat het goed uitpakt, is groter dan groot. Want je gevoel volgen, is altijd de juiste keuze.

Gaat er bij jou een belletje rinkelen?

Vind je het spannend of twijfel je over de richting, maar herken je je wel in deze punten? Wij helpen je graag bij het kiezen van een nieuwe uitdaging. Van begin tot eind.

Bekijk hier ons opleidingsaanbod.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.