Financiële Sector

Ben jij benieuwd naar opleidingen en trainingen in de financiële sector? Via de Ontwikkelwijzer vind je de beste opleidingen die je kunt volgen met het STAP-budget.

Wft

Wanneer je nog geen ervaring hebt in de financiële sector, start je met het behalen van de benodigde Wft-diploma’s. In de Wet op het financieel toezicht (Wft) zijn de regels en voorschriften voor de financiële markten en het toezicht daarop samengebracht. Het uitgangspunt bij deze eisen is dat alle klantmedewerkers in een financiële onderneming vakbekwaam moeten zijn. 

Voor financieel adviseurs geldt een diplomaplicht. De Wft (Wet financieel toezicht) kent verschillende Wft-modules. Deze modules leiden op tot verschillende beroepskwalificaties. Welke module jij kiest, hangt af van het werk dat je (wilt) doen. 

shutterstock 1007741038

PE

Heb jij al een Wft-diploma? Dan dien je deze geldig te houden door te voldoen aan de periodieke PE-eis. Je voldoet aan de PE-eis door het PE-examen behorende bij jouw Wft-diploma met goed gevolg af te leggen. Er zijn verschillende PE-modules binnen het aanbod beschikbaar waar je uit kunt kiezen.

Verdiepen en specialiseren

Ben jij toe aan een volgende stap? Dan til je jouw kennis en (advies)vaardigheden naar een nog hoger niveau met de (bovenwettelijke) trainingen, opleidingen en e-learnings. 

Heb jij bijvoorbeeld al een tijdje geleden jouw diploma Wft Hypothecair krediet gehaald? Dan kun jij nu kiezen voor de praktische Opleiding Erkend Financieel Adviseur of de verdiepende Leergang Hypothecair krediet. Of je start het traject om je te specialiseren als schuldhulpverlener of financieel echtscheidingsadviseur. Afhankelijk van wat bij jou past, een mooie aanvulling is op jouw kennis en vaardigheden of wat aansluit bij jouw klanten, zijn er veel verschillende mogelijkheden.

samenwerken

Deze opleidingen en trainingen worden verzorgd door Opleidings- en Exameninstituut Lindenhaeghe. Lindenhaeghe is hét snelgroeiende opleidings-, trainings- en exameninstituut voor financieel professionals. Je kunt hier terecht voor vakgerichte (financiële) opleidingen, examens en trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.